Meester
Advocaten

CO2-registratieverplichting en de toenemende aandacht voor een groene arbeidsovereenkomst

Vanaf 1 juli 2024 is de CO2-registratieverplichting ingegaan voor grote werkgevers. Werkgevers die meer dan 100 mensen in dienst hebben, zijn verplicht om bij te houden hoe hun personeel naar werk reist, het aantal kilometers dat zij maken, het vervoersmiddel dat ze gebruiken en de brandstofsoort.

Opnieuw een administratieverplichting met de bijbehorende workload voor werkgevers, ook voor horecawerkgevers. Maar tegelijkertijd biedt dit natuurlijk ook kansen. Er is, ook vanuit (jonger) personeel, toenemende aandacht voor verduurzaming van de arbeidsverhouding. Bij de arbeidsvoorwaarden kunnen werkgevers hiermee rekening houden. Groene arbeidsvoorwaarden kunnen ook een middel zijn om werknemers aan te trekken en te behouden. Dus ook bij de horecawerkgever staat vergroening en duurzaamheid op de agenda.

Welke groene arbeidsvoorwaarden zouden opgenomen kunnen worden?

Ter inspiratie worden wel verschillende voorbeelden genoemd. Zoals het belonen van de keuze voor een duurzame vakantie. Denk daarbij aan toekenning van een extra vakantiedag als werknemers met een duurzaam vervoersmiddel op vakantie gaan. Logisch ook, op deze manier worden werknemers gecompenseerd voor de langere reistijd die zij hebben dan wanneer zij ervoor zouden kiezen om met het vliegtuig te gaan. Ook kan gekozen worden voor een groen pensioenfonds, werknemer te belonen als het de keus heeft voor een groene bank en als werkgever een duurzame telefoon-laptopregeling aan te bieden. Waarbij dus niet elk jaar of elke twee jaar een nieuwe telefoon uitgekozen wordt, maar door aanbieden van refurbished telefoon en/of laptop om overconsumptie zoveel als mogelijk tegen te gaan. Ook zien we in de praktijk wel dat sommige werkgevers duurzaam vervoer in woon-werkverkeer stimuleren.

Let wel, de overstap naar groene arbeidsvoorwaarden moet wel zorgvuldig en goed worden vormgegeven. Het eenzijdig wijzigen van arbeidsvoorwaarden in extraatjes voor de werknemers, zal geen problemen opleveren, maar als u besluit om bijvoorbeeld leaseauto-regelingen af te schaffen en/of arbeidsvoorwaarden te versoberen, zijn daaraan diverse voorwaarden dan wel toetsingscriteria verbonden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *