Meester
Advocaten

Amsterdam: Afdeling laat Terrassenbeleid ten aanzien van verruiming brugvleugels in stand

Zojuist heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State bepaald dat het Terrassenbeleid van de gemeente Amsterdam tot verruiming van terrassen op brugvleugels in stand blijft.

In een procedure had de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad (VVAB) zich ten aanzien van een specifiek horecabedrijf op het standpunt gesteld dat verruiming van terrassen op brugvleugels niet aan de orde kon zijn omdat het hieraan ten grondslag liggende Terrassenbeleid onverbindend zou zijn. De Afdeling gaat hier niet in mee.

Onder meer werd aangevoerd door de VVAB dat het Terrassenbeleid in strijd zou zijn met de Wegenwet en het Handboek Inrichting Openbare Ruimte (HIOR). Ook werden nog andere gronden aangevoerd op basis waarvan het terrassenbeleid zou moeten stranden. Daarbij sprak de VVAB ook over “privatisering van de openbare ruimte”.

De Afdeling bevestigt (nogmaals) dat het Terrassenbeleid op dit punt in stand moet blijven. Hoewel deze uitspraak niet verrassend valt te noemen zullen wel vele horecaondernemers met een terras op de brugvleugel zich hierdoor gesteund voelen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *