Meester
Advocaten

Toenemende behoefte aan duidelijkheid over voortzetting corona terrassen

Veruit de meeste gemeenten hebben de afgelopen periode de mogelijkheid gegeven om in verband met de corona maatregelen ruimere terrassen te plaatsen. Vaak hebben gemeenten daartoe specifieke beleidsregels opgesteld.

In veel gevallen is een dergelijke regeling verbonden aan een einddatum en/of het moment waarop de corona maatregelen voor de horeca zullen zijn opgeheven.

Op grond hiervan zal in diverse gemeenten per 25 februari a.s. de versoepeling rondom de tijdelijke corona terrassen – in ieder geval in theorie – moeten worden beëindigd.

Veel gemeenten hebben inmiddels kenbaar gemaakt voor langere tijd corona terrassen toe te staan om de horecaondernemers de gelegenheid te geven de schade die zij in het verleden hebben opgelopen te beperken. Enkele gemeenten hebben inmiddels (intern) besloten om corona terrassen ook in de toekomst definitief te vergunnen. Andere gemeenten, zoals bijvoorbeeld de gemeente Texel, hanteren een ruime overgangstermijn van 5 jaar. Ook komen andere varianten voor.

Horecaondernemers doen er verstandig aan om binnen de eigen gemeente na te gaan welke regels van toepassing zijn op de tijdelijke corona terrassen en in hoeverre de terrasexploitatie wellicht ook in de (nabije) toekomst kan worden voortgezet.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *